Vad är ChatGPT och prompt? Vi ger dig färdiga prompts att använda i din jobbsökarprocess!

Publicerad 25-05-2023

Vad är ChatGPT?
ChatGPT är en chattrobot eller chatbot som bygger på artificiell intelligens. Det är en AI-modell som utvecklats av företaget OpenAI. ChatGPT är tränad på stora mängder textdata från olika källor för att kunna generera svar på skriftliga frågor och interaktioner. Genom att använda avancerade maskininlärningsalgoritmer och neurala nätverk kan ChatGPT producera text som liknar mänsklig skrivning. Den är utformad för att förstå och svara på olika typer av frågor och uttryck, och den försöker generera svar som är relevanta och informativa.

ChatGPT kan användas i olika tillämpningar och branscher. Det kan vara en virtuell assistent som hjälper användare med information och support, en chattrobot på en webbplats eller en automatiserad kundtjänstagent. Användare kan kommunicera med ChatGPT genom att skriva sina frågor eller meddelanden och få svar i textform.

Denna robot är också extremt populär: Den är den snabbast växande appen i världen och fick 100 miljoner användare inom bara två månader efter den första lanseringen. Det är viktigt att komma ihåg att ChatGPT är en AI-modell och att den svarar baserat på den information den har blivit tränad på. Det kan ha begränsningar och kan inte alltid garantera fullständig eller helt korrekt information.

Vad är prompt?
En ”prompt” i ChatGPT är den skriftliga frågan eller meningen som användaren ger som inmatning till chattroboten för att få ett svar. Prompten innehåller vanligtvis den information eller den fråga som användaren vill ha svar på. Till exempel kan en prompt vara ”Vad är vädret idag?” eller ”Berätta mer om Albert Einstein”. Genom att ange en prompt initierar användaren en konversation med ChatGPT och förväntar sig ett svar baserat på prompten. Chattroboten använder sedan sin programmerade förmåga att generera ett svar som är relevant och meningsfullt baserat på den tillgängliga kunskapen och inlärningen från tidigare textdata.

Hur kan det användas i ditt jobbsökande?
Ja, ChatGPT är en värdefull resurs för alla som går igenom intervjuprocessen. Fantasin sätter gränserna. Från att ge exempel på intervjufrågor till att ge arbetssökande användbara tips till att till och med genomföra skenintervjuer, var kreativ på sättet du använder ChatGPT för att fräscha upp inför din nästa intervju. ChatGPT kan:

  • Hjälpa till att anpassa ditt CV och personliga brev för jobbansökningar
  • Generera vanliga intervjufrågor för ditt område
  • Hjälpa dig att svara på en fråga (och justera och förbättra ditt intervjusvar)
  • Gör en skenintervju med dig
  • Hjälp till att skriva ett uppföljande tackmejl efter en intervju


Färdiga prompts

  • Klistra in arbetsbeskrivningen för rollen du sökt. Ställ sedan följande prompt: Kan du generera 10 intervjufrågor som är specifika för denna roll?
  • Ska på en intervju med en rekryterare för en tjänst som applikationsspecialist. Kan du skapa en skenintervju för mig. En fråga per gång som jag ska svara på och du utvärderar mitt svar.
  • 26 årig person som har tre års arbetserfarenhet inom teknisk it support, ska nu på intervju hos en rekryterare och behöver hjälp med att förbereda mig. Tips på frågor jag kan träna på?

Passa på att kolla in våra lediga IT-tjänster eller kontakta oss på info@linden-it.se. Lycka till med ditt jobbsökande!🤖

Nyheter

Utvalda

Contact

Kontakta oss idag

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom kort.