Konsten att sälja in er arbetsplats till kandidater

Publicerad 07-11-2023

Intervjun är inte bara en övning för att utvärdera kandidater, det är också ett tillfälle för arbetsgivare att sälja in sin arbetsplats. Att framstå som en attraktiv arbetsgivare under intervjun kräver skicklighet och medvetenhet. Vi ger dig fem sätt för att öka dina chanser att attrahera och behålla de bästa kandidaterna på marknaden.


1. Prata företagskultur
Att förmedla er arbetsplatskultur är som att öppna dörren till själen av ert företag. Under intervjun är det viktigt att lyfta fram de unika aspekterna som definierar er organisation. Prata om den starka gemenskapen som binder era team samman och skapar en atmosfär av samarbete. Uttryck entusiasmen som genomsyrar kreativiteten på arbetsplatsen och berätta om de speciella traditioner eller evenemang som ger er företagskultur dess färg och liv. Målet är att låta kandidaten känna sig lockad av inte bara jobbet i sig utan av den inspirerande miljö och gemenskap som omger det.

2. Lyft fram karriärmöjligheter
Att måla upp en tydlig bild av karriärmöjligheterna inom organisationen är som att skapa en vägkarta för kandidatens framtida framgång. Betona inte bara de traditionella stegen på karriärstegen utan fokusera också på hur organisationen stödjer professionell utveckling. Dela med er av konkreta exempel där tidigare anställda har tagit klivet uppåt och nått nya höjder. Genom att lyfta fram verkliga framgångssagor ger du kandidaten en vision av vad som är möjligt för dem inom er organisation. Det handlar inte bara om att få dem att ta jobbet; det handlar om att få dem att vilja växa och trivas där.

3. Skippa massa fakta och siffror
Ibland är det de mjuka, icke-mätbara aspekterna av er organisation som verkligen skapar en varaktig anslutning med kandidaten. Istället för att översvämma dem med fakta och siffror, fokusera på hjärtat av ert företag. Berätta om era värderingar, om de små dagliga ögonblicken som gör arbetet meningsfullt och om de människor som gör er arbetsplats speciell. Skapa en positiv känsla genom att dela vad ni tror på och vad som inspirerar er. Kandidaten kommer inte bara att vilja arbeta för er; de kommer att vilja vara en del av er gemenskap.

4. Work life-balance
Att visa att ni bryr er om arbetslivsbalans är som att erbjuda en gyllene nyckel till välbefinnande. Informera kandidaten om hur er organisation stöder en sund balans mellan arbete och fritid. Berätta om möjligheterna till flexibla arbetstider, distansarbete eller andra initiativ som främjar välbefinnande. Visa att ni inte bara ser dem som anställda utan som människor med liv utanför kontoret. Genom att skapa en miljö där balans uppmuntras, skapar ni en mer attraktiv arbetsplats och visar att ni förstår vikten av att trivas både på och utanför jobbet.

5. Era anställda är ambassadörer
Att låta era anställda bli ambassadörer för er organisation är som att låta verkliga berättelser tala starkare än något marknadsföringsmaterial. Ge kandidaten möjligheten att höra direkt från de människor som redan är en del av er familj. Låt de tidigare anställda dela sina positiva erfarenheter och framgångssagor, deras äkthet och entusiasm kommer att vara en kraftfull försäljningspunkt. Det skapar inte bara trovärdighet utan bygger också en stark känslomässig koppling som kan vara avgörande för att få dem att välja er.


Genom att implementera dessa strategier i intervjun blir det inte bara en utvärdering av kandidater, utan skapar även en positiv bild av er arbetsplats. Ett starkt första intryck under intervjun är nyckeln till att locka de bästa talangerna och bygga en framgångsrik och engagerad arbetsstyrka.

Vill du lära dig mer om detta? Kontakta gärna Emma för vidare dialog.

Emma Idman, Talent & HR Manager
 +46 724 55 01 25
 emma@linden-it.se
 Gå till LinkedIn
Nyheter

Utvalda

Contact

Kontakta oss idag

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom kort.