IT-Kulturberika din sommarupplevelse 2023

Publicerad 20-07-2023

Ledighet kan skapa förutsättningar för avkoppling och tid över till annat som inte hinns med i vardagspusslet. Oavsett om ni befinner er i den oförutsägbara svenska sommaren eller njuter av värmen i södra Europa, önskar vi er det allra bästa. Semestern är här, en tid att koppla av och glädjas åt livets enkla nöjen.

Under semestern får vi äntligen den efterlängtade möjligheten att slappna av och söka skugga när solen är som starkast. När regnet smattrar mot fönstret kryper vi upp med en filt och en varm dryck. Det är också den perfekta tiden för att ge sig hän åt läsning, filmtittande eller lyssna på inspirerande poddar. Med detta i åtanke har vi på Linden IT satt på våra IT-kulturhattar och valt ut tre rekommendationer för att berika er sommarupplevelse. Nedan kommer våra tips på: något att läsa, något att se på och något att lyssna på.

  1. Stuart Russells bok "Human Compatible"
    Boken tar upp den viktiga frågan om artificiell intelligens (AI) och dess potentiella risker för mänskligheten. Genom en engagerande analys argumenterar författaren för behovet av att skapa AI-system som är i linje med mänskliga värderingar och mål. Lättläst och kommer att lära dig några riktigt häftiga saker om hur den digitala världen fungerar.
  2. "The Boss of It All"
    En dansk komedifilm regisserad av Lars von Trier, släppt 2006. Handlingen kretsar kring ett IT-företag utan en verklig chef. Istället har de anställda fått tro att en påhittad företagsägare från Island är deras chef och agerar som en mellanhand för att meddela impopulära beslut. När företaget står inför en potentiell övertagning kräver de anställda att få träffa den verkliga chefen. Som svar anlitar företagets riktiga ägare en skådespelare för att spela rollen som chefen.
  3. "Käck-Tech Podcast" Avsnitt: Cookies; Sekretess, GDPR och Framtiden
    I podden diskuteras fördelar och nackdelar, ger insikter om hur de skyddar din dator och personliga information, samt hur de kan påverka datorns prestanda. De tar också upp frågan om att använda surfplattor som extra bildskärmar för Windows-datorer. Dessutom delar vi våra tankar om aktuella ämnen som Elon Musks potentiella MMA-match mot Mark Zuckerberg, och Apples senaste iCloud-lagringspriser.

Vi hoppas att dessa rekommendationer kommer att göra er sommar ännu mer minnesvärd och njutbar. Ta hand om er och ha en fantastisk tid, oavsett var ni spenderar er semester! Vi vill också påminna er att Linden-IT har öppet hela sommaren och kan hjälpa dig att hitta ett nytt IT-jobb eller hjälpa ert företag med IT-bemanning. Kontakta oss eller mejla direkt till info@linden-it.se.

Nyheter

Utvalda

Contact

Kontakta oss idag

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom kort.