Arbeta som IT-konsult – passar det dig?

Publicerad 14-08-2023

Att arbeta som IT-konsult är en fantastisk möjlighet för att bygga på din arbetslivserfarenhet. Du får prova på olika kundföretag, arbetsuppgifter, kanske till och med en ny bransch – och dessutom lära känna nya människor och utveckla ditt nätverk på köpet. Många vi träffar är nyfikna på att testa konsultyrket och vi får ofta frågor om hur det är att vara konsult. Här har vi på Linden-IT sammanställt några av de vanligaste frågorna om hur det är att arbeta som IT-konsult.
Vanliga frågor om konsultyrket
Vad innebär det att jobba som IT-konsult? Som IT-konsult på Linden-IT har du en trygg och professionell arbetsgivare i ryggen. Du är anställd av oss och går ut på olika uppdrag hos kundföretag. Det är vanligt att konsulter exempelvis hyrs in som specialister inom ett område som företaget saknar eller har begränsad kompetens inom. Att jobba som konsult ger dig möjligheten att prova olika typer av roller, branscher och företag, och samtidigt utveckla ditt professionella nätverk. Att jobba som konsult är en dynamisk tjänst och oftast en väldigt rolig roll att ha.
Vilka är fördelarna med att vara konsult? Att vara IT-konsult innebär att du oftast har din arbetsplats hos olika kundföretag, vilket innebär att du får möjligheten att skapa dig en bred och värdefull arbetslivserfarenhet och ett stort nätverk inom IT. 
Vad erbjuder Linden-IT sina konsulter? Som IT-konsult hos oss har du en dedikerad konsultchef, kollektivavtal, konkurrenskraftiga löner, pension och friskvårdsbidrag. Vi har också förmåner som IT certifieringar och utbildningar, after works, nätverkande träffar och mycket mer. Vi lägger stor vikt vid att våra konsulter ska trivas hos oss och våra kunder, därför arbetar vi med mycket uppföljning och närvaro ute hos våra konsulter och kunder.

Vad krävs för att lyckas som IT-konsult?🤔
För att lyckas bör du vara en flexibel person som har lätt att anpassa sig till nya miljöer och personer. Du tycker om att lära dig nya saker, är pålitlig och ansvarsfull. Du har lätt att samarbeta med andra, är duktig att ta kontakt med människor och gillar att få saker gjorda. Dessa personlighetsdrag är fördelaktigt att ha, om man vill arbeta som IT-konsult.
Vilka typer av konsultuppdrag har Linden-IT?
Eftersom vi är nischade mot IT infrastruktur är det där vi har våra uppdrag. De sträcker sig över alla nivåer från student till IT-chef. Några av de vanligaste rollerna är:
🔸Utrullningstekniker
🔸1st line support
🔸2nd line support
🔸Onsite tekniker
🔸Nätverkstekniker
🔸Applikationstekniker
🔸Infrastrukturspecialist
🔸Team leader
🔸IT-chef

📲📞 Vill du veta mer?

Vi på Linden-IT är alltid på jakt efter duktiga medarbetare inom IT. Hör gärna av dig till oss på info@linden-it.se om du har funderingar eller vill anmäla ditt intresse att jobba hos oss. Du kan även följa oss på Linkedin för att följa nyheter, jobb och andra uppdateringar. 
Nyheter

Utvalda

Contact

Kontakta oss idag

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom kort.