5 tips till dig som vill boosta din karriär efter sommaren

Publicerad 27-05-2024

Sommaren är runt hörnet och många ser det som förändringens och pånyttfödelsens tid. Många går på semester och får plötsligt tid att reflektera över sina prestationer, mål och jobb. Detta menar vår HR-chef, Emma.

Vid ett eventuellt jobbbyte är det viktigt att du har koll på vilka dina styrkor är. Vad är det som motiverar dig och vilka nyckelkompetenser du besitter. Det är också viktigt att ha koll på vad som eftersöks för rollen för att få en realistisk bild av dina chanser i kommande jobbprocess. Här kommer Emmas bästa tips för att boosta din karriär efter sommaren:

1. Finslipa ditt CV. Se till att all värdefull information finns med i ditt CV för respektive jobb du söker. Ett tips är att alltid söka jobb där du är kvalificerad, om du inte är kvaliciferad, beskriv gärna varför du passar för tjänsten.

2. Fundera över vad som är viktigt. Vad vill du ha ut av ett nytt jobb? Vilka är dina prioriteringar? Är det att få en högre lön eller att få bättre balans mellan arbetsliv och privatliv? Låt dina svar styra ditt jobbsökande.

3. Få koll på dina sociala medier. Potentiella arbetsgivare kommer med stor sannolikhet att kolla upp dig på sociala medier. Passa på att visa upp dina profesionella framgångar.

4. Ta reda på ditt ”why”. Låt inte dig lockas av flashiga titlar eller löner. Om en ny roll inte möter dina förväntningar eller värderingar, kommer du snart behöva söka nytt jobb igen. Fokusera istället på ditt ”why” och sök bara jobb som känns 110% rätt för dig och dina mål.

5. Nätverka – mycket! Att ha ett brett nätverk är en stor fördel när du är på jakt efter nytt jobb. Knyt värdefulla kontakter och fortsätt marinera relationen på de du redan har. Tänk strategiskt och identifiera personer som kan bana väg för dig och dina karriär framåt. Våga fråga om tips och trix som kan ta dig dit du vill.

Vill du ha fler tips? Kontakta vår HR-chef, Emma.

Emma Idman
Talent & HR Manager
Nyheter

Utvalda

Contact

Kontakta oss idag

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom kort.